NEI coaching

Waar de orthomoleculaire therapie vooral gericht is op het lichaam, houdt NEI coaching zich vooral bezig met het onderbewustzijn. Het is een energetische methode die op zoek gaat naar emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen, die bepaald gedrag of lichamelijke klachten veroorzaken. Deze worden zichtbaar gemaakt en zelfs weggenomen, waardoor er meer balans tussen lichaam en geest ontstaat.

Wat is NEI coaching precies?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie.

Het is een hele vriendelijke, snelle methode, waarbij je niks hoeft te herbeleven. Ook lange praatsessies zijn niet nodig. Meestal komen we snel tot de kern. Ik werk tijdens mijn sessies met een biotensor. Dit is een energetisch testapparaat, eigenlijk een soort antenne, die energie in de vorm van trillingsfrequenties van jouw onderbewustzijn oppikt. De antwoorden die de biotensor geeft komen dus uit jouw onderbewustzijn. Jouw bewustzijn kan er niet bij. Denk maar eens aan een dag waarop je niet zo lekker in je vel zit, maar je niet precies weet waarom. Jouw onderbewustzijn weet meestal wel de reden!

Holistische aanpak

Ik vind de combinatie van NEI coaching met orthomoleculaire therapie daarom heel erg mooi. Hierdoor ontstaat een holistische aanpak en komen we samen veel sneller tot de kern van het probleem. Er is namelijk zoveel meer dan alleen het lichaam. Lichamelijke en psychische klachten worden niet enkel door een slechte voeding of een vitaminegebrek veroorzaakt. Ook de geest en de ziel zijn van grote invloed. Het lichaam heeft hier een hele belangrijke signaalfunctie in. Toen ik NEI ontdekte, werd dit steeds duidelijker. Heb je bijvoorbeeld last van buikpijn? Dan kan dit veroorzaakt worden door een slecht eetpatroon, maar het kan ook veroorzaakt worden door een trauma, klein of groot, dat ooit in jouw familielijn is ontstaan en van generatie op generatie is doorgegeven. Jij bent dus uniek en gevormd door jouw eigen persoonlijkheid, jouw omgeving en jouw (voor)ouders.

Voor wie is NEI coaching?

NEI is voor iedereen. Zelfs voor baby’s en kinderen. Daarnaast werkt het ook heel goed op afstand! Vooral in deze tijd erg handig.

Een voorbeeld

Een concreet voorbeeld uit mijn praktijk is een cliënt die al van jongs af aan astmatische klachten had. Zelf dacht hij dat het genetisch bepaald was, of met een allergie te maken had. Tijdens de sessie kwam naar voren dat hij op 11-jarige leeftijd zijn moeder had verloren. Dit verdriet heeft hij nooit kunnen verwerken. Als je naar de 5 Chinese elementen kijkt (vuur, aarde, metaal, water en hout), zie je dat verdriet en rouw vaak op de longen (metaal) worden ‘opgeslagen’. Als deze emoties onverwerkt blijven, zal het lichaam altijd ergens een disbalans laten zien. In dit geval in de vorm van astma. Ik hoorde later van hem dat hij het veel minder benauwd had en minder medicijnen hoefde te gebruiken. Mooi toch?

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden? De beste manier om erachter te komen wat NEI precies is, is door eens een sessie te ervaren. Wil je er meer over weten of een afspraak maken voor een consult in mijn praktijk in Berg en Dal? Dan kun je me bellen, appen of mailen!